Boek van de maand

 • Slecht nieuws is goed nieuws?!

  Geen nieuws is goed nieuws, dat weten we allemaal. Zolang je niks hoort zit het goed. Als er een ramp is gebeurd, hoor je dat immers snel genoeg. Ouders wiens kinderen voor het eerst alleen naar school fietsen, alleen een avond uitgaan of voor het eerst alleen op vakantie gaan, stellen zichzelf en elkaar steeds weer opnieuw gerust met de bekende woorden “geen nieuws is goed nieuws”. Dat geen nieuws ook goed nieuws is vanuit media-optiek, ...

  Posted at 18 December 2013 | By : | Categories : Ceciel Fruijtier | Comments Off on Slecht nieuws is goed nieuws?!
 • “De Schietpatroon” van het Boheemse Woud

  Op 30 april 2009 gingen we naar Praag om bij mijn broer de Heksennacht te vieren. Dat is in Tsjechië een oude traditie. Overal op het land branden vuren, mensen lopen met fakkels en vrouwen verkleden zich als heksen. Niemand weet precies waarom men het doet, niemand weet wat men doet, men doet het gewoon en met plezier. Ondanks het hoog oplaaiende vuur in de tuin van mijn broer, vatte ik in deze ‘Walpurgische nacht’ kou ...

  Posted at 2 December 2013 | By : | Categories : Victor Müller | Comments Off on “De Schietpatroon” van het Boheemse Woud
 • Liefde in Leuven

  Op een bepaald moment in mijn leven en dat is nu, moet ik toegeven dat ik geen helder antwoord heb op de vraag: ‘Waar gaat het leven over?’ Vroeger, toen ik jong was, dacht ik dat het bij het levenscontract hoorde dat ik met de jaren, binnen één menselijk leven, mezelf en de wereld zou begrijpen, maar dat is niet zo – tenzij ik genoegen met andermans verklaringen neem. Ik reis veel, voor het werk of ...

  Posted at 11 November 2013 | By : | Categories : Victor Müller | Comments Off on Liefde in Leuven
 • Helemaal ges©hift

  Energie……! uitstraling……! waren woorden waar ik vroeger behoorlijk allergisch voor was. ‘Soft’ taalgebruik waar ik helemaal niets mee kon. Niet logisch en niet concreet. Woorden die in mijn Psychologie studieboeken niet voorkwamen. Maar ik hecht al wel heel lang aan allerlei wijsheden uit het Verre Oosten. Chakra’s en meridianen zijn mij eveneens zeer vertrouwd. Fenomenen die nu in het westen goed zijn ingeburgerd en bovendien wetenschappelijk vastgesteld. Sinds kort praat ik ook zelf gemakkelijker over ...

  Posted at 4 November 2013 | By : | Categories : Ian van Lidth de Jeude | Comments Off on Helemaal ges©hift
 • Een gewaardeerd tussendoortje – een ongekend perspectief

  Prachtige beelden glijden in vogelvlucht voorbij. Een ultralichte camera bevestigd op de rug van een brandgans toont ons Europa vanuit een ongekend perspectief. Venetië, de kliffen van Dover, de Hollandse bollenvelden: het is alsof je zelf over de aarde scheert. Een duikende visarend, de vlucht van een zwaluw, een koppel ooievaars dat elkaar na lange tijd begroet. Het is werkelijk genieten, zó schitterend in beeld gebracht. De indrukwekkende beelden worden vergezeld door een gedragen commentaarstem. Het ...

  Posted at 30 October 2013 | By : | Categories : Ceciel Fruijtier | Comments Off on Een gewaardeerd tussendoortje – een ongekend perspectief
Page 1 of 71234567